16 september 2017
09:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Täby FK 51 - IF Brommapojkarna 3

Små kylig morgon och borta match mot Täby FK. Vi rivstartade och Adam kommer helt fri i första minuten men målvakten räddar avslutet. Täby rullar bollen bra men vi har ganska bra koll på dem. Vi har också en hörna som Alvin nickar över och en frispark som Alvin slår och Adam nickar över. I mitten på halvleken blir det kaotiskt i vårt straffområde. Ture gör en räddning men returen slår dem i ribban. Där var det väldigt nära 1-0 men ställningen blir 0-0 i paus.
I andra böljar spelet fram och tillbaka. Vi har ett friläge av Malle men avslutet blir misslyckat. De har ett hårt skott precis utanför vårt högra kryss. Sedan kommer Alvin helt fri men målvakten gör en fin räddning. De lyckas sedan med ett fint anfall där vi hamnar fel men tack vare att Victor Y får in sin fot precis i skottögonblicket så kan de inte sätta 1-0. Då springer Adam fram och ger Victor en bamse-kram. Med dryga 5 minuter kvar slår Adam en fin djupledsboll på Alvin som springer ifrån backarna och med en bredsida med 60 % hårdhet sätter han dit 1-0 till oss via ribban. Stor glädje utbryter bland spelarna (och föräldrarna). Sista minuterna lyckas vi hålla Täby borta från vårt straffområde och vi vinner med 1-0.
Oerhört stolt över hur killarna står och upp och kämpar hårt hela matchen. Einar är i stort sett i byxorna på sin motståndare hela matchen. Viktor N styr som en fältherre som mittback. Alvin ger och tar smällar hela matchen. Adam dominerade mittfältet (framförallt i första). Malle jobbar hårt längs vänsterkanten och lägger in flera inlägg. Joel naggar hela tiden på motståndarnas hälar. Sebbe, Victor Y och Danne kämpar alla 50 minuterna och Ture håller nollan tack vare flera fina räddningar.